ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΣ              HELLENIC BUDGERIGAR & PARAKEET CLUB

Αρχική Στάνταρτ Ιστορία Εκθέσεις Εκτροφή Φωτοάλμπουμ Νέα
 

 
 

 


ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΤΑΝΤΑΡΤ

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ « ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ ΕΚΘΕΣΕΩΣ»
EXHIBITION BUDGΕRIGAR
 

ΑΡΙΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Είναι δεδομένη! Ένα παπαγαλάκι Μπάτζεριγκαρ που δεν βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση αποκλείεται από τον διαγωνισμό.
 

ΜΟΡΦΗ: Αρμονικά από κεφάλι μέχρι ουρά, από την μέση του σώματος στενεύοντας, αποτελεί μια σχεδόν ευθεία γραμμή στην πλάτη. Το στήθος προεξέχει αρμονικά με κομψή καμπύλη.
 

ΜΑΚΡΟΣ: Το ελάχιστο μάκρος από το κεφάλι μέχρι το τέλος της ουράς είναι 21,6 cm.
 

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ: Περνώντας από τον κορμό οι φτερούγες πρέπει να είναι καλά εφαρμοσμένες και όχι σταυρωμένες. Κάθε φτερούγα πρέπει να έχει 7 φτερά πτήσεως (πρωτεύοντα αιρετικά) πλήρως αναπτυγμένα και όχι σπασμένα.
 

ΚΕΦΑΛΙ: Μεγάλο, στρογγυλό, φαρδύ, συμμετρικό από κάθε οπτική μεριά. Το πτέρωμα του κεφαλιού ξεκινώντας από την μεμβράνη (χαλινός), περνώντας από 4, 5, 6 και 7 σε ομοιόμορφη, δυναμική καμπύλη.
 

ΡΑΜΦΟΣ: Μικρό, σχεδόν στριμωγμένο στο πρόσωπο. Η κάτω σιαγόνα καλά καλυμμένη από το άνω ράμφος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ
 ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ:

 

 

 

 

 

 

 

1.  ΚΟΙΛΙΑ

2.  ΣΤΗΘΟΣ

3.  ΜΑΣΚΑ

4.  ΚΟΥΤΕΛΟ

5.  ΧΩΡΙΣΤΡΑ

6.  ΠΙΣΩ ΚΕΦΑΛΙ (ΙΝΙΑΚΟΣ)

7.  ΣΒΕΡΚΟΣ

8.  ΠΛΑΤΗ

9.  ΚΟΡΜΟΣ

10. ΟΥΡΑ

11.  ΣΕΛΑ

12.  ΦΤΕΡΑ ΠΤΗ-ΣΕΩΣ (ΠΡΩΤΕΥ-ΟΝΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ)

 

ΜΑΤΙΑ: Εκφραστικά και καθαρά. Αρμονικά σε σχέση με 4, 5, 6.

 

ΩΜΟΣ: Από όλες τις πλευρές κοντός και φαρδύς.

 

ΟΥΡΑ: Τα ζευγάρια φτερών της ουράς θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα και να αποτελούν προέκταση του κορμού, καθώς επίσης να είναι λεία, εφαρμοστά και πλήρως αναπτυγμένα.

 

ΣΤΑΣΗ: Το παπαγαλάκι μας πρέπει να στέκεται ήρεμο έως γαλήνιο στο ξυλαράκι, σε κλίση 30ο κάθετο, άφοβα και φυσιολογικά.

 

ΜΑΣΚΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΜΑΓΟΥΛΟ: Η μάσκα καθαρόχρωμη, βαθιά και πλατιά. Ξεχωρίζει καλά σε ομοιόμορφο τόξο προς το στήθος. Όταν το ζητάει ο κανόνας (ανάλογα τον χρωματισμό) πρέπει να φαίνονται στο κάτω μέρος της μάσκας 6 μεγάλα, στρογγυλά και σωστά τοποθετημένα φυσικά στίγματα. Τα δύο πάνω φυσικά στίγματα είναι εν μέρει καλυμμένα από τις κηλίδες στο μάγουλο. Τα χρώματα της μάσκας, των φυσικών στιγμάτων και των κηλίδων στο μάγουλο εξαρτώνται από τους ανάλογους χρωματισμούς.

 

ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ & ΑΚΡΑ: Τα ποδαράκια ευθεία και γερά 2 δαχτυλάκια μπροστά και 2 δαχτυλάκια μπρος-πίσω, τα νύχια ομοιόμορφα, πιάνοντας όλα το ξυλαράκι (χρώματα ανάλογα με το δείγμα).

 

ΣΧΕΔΙΟ: Ανάλογα με το χρωματισμό.

 

ΧΡΩΜΑ: Καθαρό, αγνό, ομαλό και ομοιόμορφο βάθος.

 

ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΕΚΘΕΣΕΩΣ: Το θηλυκό θα πρέπει να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά σύμφωνα με το αρσενικό, εκτός από το κεφάλι. Το κεφάλι θα πρέπει να είναι λίγο πιο επίπεδο πάνω από το μάτι, χωρίς να χάσει τη στρογγυλάδα του.

 

 

  Copyright @ 2005 Papagalakia.gr All rights reserved